Makkara paistui ja tarina lensi Pyhävaaralla

2.10.2017

 Käylän kirin ja Rukan reippaiden yhteinen "turinatuokio" keräsi mukavasti osallistujia Pikku Pyhävaaran kodalle. Paikalle saavuttiin melkein kaikista ilmansuunnista ja tunnelma oli iloinen ja rempseä. Kodassa paistettiin makkaroita ja nautittiin nestettä vaelluksen aiheuttaman "hukan" korvaamiseksi.

Puhuttiin siellä asiaakin. Rukan reippaat ja Käylän kiri ovat keväästä asti suunnitelleet vähenevien voimavarojensa yhdistämistä. Molemmilla kev:n alaosastoilla on ollut toiminnan hiipumista ja tarkoituksena olisi voimat yhdistämällä saada toimintaa uudelleen käyntiin. Keskusteluissa oli erityinen huoli nuorten aktiivisuuden lisäämisestä. "Kyllä nuoret ovat aktiivisia mutta ulos heitä ei tahdo saada", lausui eräs rouva. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että yhteiseen tekemiseen panostamalla saadaan ehkä jokunen nuori innostumaan ja sitä kautta "kulovalkea" leviämään. Sopivia porkkanoita ja osaavaa ohjaamista tarjoamalla, yritetään vilkastuttaa seuratoimintaa Pohjois-Kuusamon alueella.

Asia etenee kunkin alaosaston yleisessä kokouksessa tehtävään päätökseen. Mikäli osastot hyväksyvät "avioliiton", pidetään vuoden vaihteen jälkeen perustava kokous, jossa valitaan sitten uuden osaston (nimi?) hallinto jne. 

Toivottavasti kunkin jaoston jäsenet osallistuvat aktiivisesti keskusteluun ja tekevät kokouksessa järkevän päätöksen.