KEV - Lajiesittely

 

Kuusamon Erä-Veikot/yleisurheilu tarjoaa nuorille ja lapsille monipuolisen kasvualustan yleisurheilun parissa. Yleisurheilu on lajina loistava oman kehittymisen seurantaan. Lajissa on myös monipuolisuutta pikajuoksujen, hyppyjen, kestävyysjuoksun ja heittolajien ansiosta. Pienimmille lapsille on omat hieman helpotetut yleisurheilun säännöt.

Yleisurheilu KEV:ssä

Alle 8 -vuotiaille lapsille on omat kilpailut ja harjoitusryhmät kesällä ja talvella. Yleisurheilun lajeja opetellaan leikkimielellä ja kilpailuissa kaikki ovat voittajia. Lasten yleisurheilun yhteistyökumppaneita ovat Osuuspankki ja Prisma.

9-12 -vuotiaat opettelevat eri lajien tekniikkaa jo hieman tarkemmin ja kilpailuissa on mahdollisuus yrittää tehdä omia ennätyksiä. Kilpailumatkoilla käydään lähikunnissa ja Oulu -Rovaniemi -alueella.

Yli 12-vuotiaat harjoittelevat ahkerasti ympäri vuoden ja tavoittelevat ennätystensä lisäksi mm. piirinmestaruuksia ja hyvin onnistuessaan osa voi päästä osallistumaan jopa SM-kisoihin.

KEV:n väreissä on myös muutamia veteraaniurheilijoita. Yleisen sarjan urheilijoita on mukana vähän.

Kesällä harjoituksia pidetään urheilukentällä ja jäähallin kentällä. Piirikunnallisten kilpailujen lisäksi on viikkokilpailuja eli harjoituskilpailuja. Kilpailumatkoja tehdään Ouluun, Posiolle ja piirin Sisulisäkisoihin.

Talvella toiminta on keskittynyt Liikuntakeskuksen tiloihin, joissa harjoitusten lisäksi järjestetään muutamat hallikisat tammi-maaliskuussa. Lisäksi keväällä ja syksyllä tehdään yhteisiä retkiä Kuusamon luontokohteisiin.

Harjoitusmaksuilla katetaan sali- ja kenttävuokrat. Lisäksi tarvitaan yleisurheilupassi, johon sisältyy vakuutus, ja seuran jäsenmaksu. Yleisurheilu on edullista.