Veikko Mikkonen Penkkipunnerruksen Sm-kisoihin Tammisaareen 2.12.2017

30.11.2017

Veikko Mikkonen

56-vuotias Veikko Mikkonen nostaa salilla rautaa neljä kertaa viikossa. 105-kiloisten sarjan kilpaileva Mikkonen kuuluu alle harvassa yli 50-vuotiaisiin miesten joukkoon, joka tasoittaa suorat kädet hyvää päivää jopa 160 kiloa. Tulevana viikonloppuna Suomen huiput kohtaavat penkkipunnerruksen SM-kisoissa Tammisaaressa. Osallistujalista on kovaa luettavaa, sillä Kuusamon Erä-Veikkaa edustava Mikkosen sarjassa nostaa myös tämän vuoden Euroopan mestaruuskisojen pronssimies.

Harjoittelukausi ei ole kuitenkaan sujunut mutkitta. Viime vuoden SM-kisat jättivät Mikkoselta väliin olkapäävamman takia.

- Harjoittelu penkkipunnerruksessa oli jokin aika sitten niin vaikea, että se jäi kokonaan pois ohjelmasta. Sinnikkään kuntouttamisella olen vihdoin päässyt tähän pisteeseen, että voin kilpailla. Olen pystynyt treenaamaan täysipainoisesti vasta hyvin vähän aikaa. Yhteistreenit, jotka ovat tehneet Poikani Santerin, ovat myös motivoineet jatkamaan eteenpäin, Mikkonen kertoo.

PENKKIPUNNERRUKSEN SM-mitalistilla tuleviin kisoihin kuitenkin selkeä visio.

- Lähden tässä kisaan ensisijaisesti haastajan roolissa, mutta pitää muistaa, että olen aikaisemmin kyennyt pitämään meditaalia vakavassa paikassa. Uskon, että joka äijällä on kisaan kovat paineet oman kunnon ajoittumisen suhteesta, koska ennakkotulosten perusteella kisa tulee olemaan todella tasainen eikä mitali yllä, jos ei ole huippuvireessä. Todellisen tuloksen tuntuu vasta, kun viimeinen rauta lavalla nostettu.

Teksti ja kuvat: Santeri Mikkonen