Leskelälle EM-pronssia, mestaruus kaatui tuomarilinjaan Unkarissa 11-13.5.2018

28.5.2018

 

 "Arja Leskelä oli EM-kisojen tuplamitalisti. Veteraanisarjan mestaruus lohkesi reilulla voitolla

Kahvakuulan EM-kisoissa Unkarin Kecskemékissä. Kuusamon Erä-Veikot lähettivät kisoihin jo luotto-onnistujana tunnetun moninkertaisen arvokisamitalistin Arja Leskelän. Leskelällä oli takanaan hurja treenikausi ennen koitosta: "Olin saanut hyviä harjoituksia alle ennen kisoja ja ennakkoajatus oli todella itsevarma kisan suhteen", Leskelä kertoo mietteistään ennen kisoja.

 
Kisan ennakkoasetelmat Leskelän 16 kilon tempaukseen painoluokkaan -58 kiloa olivat varsin jännittävät. Kilpailun taso oli suorastaan rautainen, sillä Leskelän sarjan varteenotettavimmiksi vastustajiksi osoittautuivat kahvakuulailun konkarinainen ja tempauksen maailmanmestari Marla Moran Irlannista sekä Soulissa MM-kultaa long cyclessä voittanut Riikka Viiala. Samat naiset olivat taistelleet mestaruudesta myös viime EM-kisoissa sekä MM-kisoissa varsin tasaisissa merkeissä. 
 
Kilpailu itsessään olikin varsinainen trilleri loppuun saakka. Leskelän rytmi kilpailuun oli hyvä ja hän pysytteli kultamitalissa aina viimeisiin toistoihin asti. Leskelän ainoaksi vastoinkäymiseksi osoittautui erittäin tiukka tuomarilinja, jonka myötä Leskelältä hylättiin kaksi toistoa. Näin ollen Leskelän tulokseksi jäi 194 toiston sijaan 192 toistoa, kun taas Viiala ja Moran tekivät uskomattomasti tasatulokset 193 toistoa, jolloin voittajaksi julistettiin pienemmän kehonpainon omannut Viiala.
 
Veteraanisarjassa Leskelä ei kuitenkaan jäänyt neuvottomaksi vaan täräytti 12 kilon kuulalla hienosti Em-kultaa tempaisemalla 210 kertaa, voittaen slovenialaisen Jadranka Gligićin 8 toistolla. 
 
Tästäkin huolimatta Leskelän jälkipyykki oli luonnollisesti pettynyttä:"Yleisen sarjan Em- kulta oli se mitä lähdettiin hakemaan ja pronssiin oli tyytyminen. Näin tiukalla tuomarilinjalla en ole vielä missään kisannut. Nostot hylättiin yläpysäytyksen vuoksi, vaikka mielestäni pysäytin kuulan selkeästi pääni yläpuolelle kummassakin nostossa. Urheilu on kuitenkin hetkittäin melkoista draamaa ja näistä täytyy jatkaa eteenpäin", Leskelä selventää kisan taustoja.
 
Leskelän kisakalenteri on kesän ajalta vielä avoin, mutta syksyllä hänelle on jo tiedossa uusi urakka:"Latvian MM-kisat ovat minulle revanssi mahdollisuus. Siellä varmasti otellaan samojen kollegoiden kanssa yhtä tiukasti.
Teksti: Santeri Mikkonen