Ohjeet

SUUNNISTUSTA LÄHELLÄ KESKUSTAA!

KEV:N TIISTAIRASTIT ALOITTAVILLE HARRASTAJILLE

Kuusamon Erä-Veikot järjestää KUNTO-rastit tiistaisin kaupungin keskustassa tai lähellä sitä. Tiistairastit on helppo ja turvallinen tapa kokeilla suunnistusta uutena liikuntamuotona, vaikket olisi suunnistanut pitkään aikaan tai koskaan aikaisemmin.

TAPAHTUMA KÄYTÄNNÖSSÄ:

Tiistairasteilla on labyrinttisuunnistus sekä kaksi tavallista suunnistusrataa, lapsille suunnattu rata (n. 1 km) ja aloitteleville suunnistajille suunnattu KUNTO-rata (n. 2 – 4 km). Tapahtumassa ilmoittaudutaan ratamestarille, joka antaa kartan ja halutessasi EMIT-kortin, elektronisen leimauskortin rastiväliaikoja varten. Tapahtumassa ei kuitenkaan ole ajanottoa, eikä tuloslaskentaa. Tiistairastit eivät ole kisa! Suunnistussuorituksen voit tehdä yksin tai kaverin kanssa, ja pyrimme tarjoamaan opastusta sitä haluaville.  Tapahtuma on ilmainen!

VARUSTUS:

Sään mukainen vaatetus, lenkkikengät tai säästä riippuen kumisaappaat. Jos omistat kompassin, voit toki käyttää sitä, mutta se ei ole välttämätön (monet huippusuunnistajat harjoittelevat paljon ilman kompassia, vaikka käyttävätkin sitä lähes poikkeuksetta kisoissa). Karttamuovin saat kartan mukana ensimmäisellä kerrallasi, tämän jälkeen pyydämme pitämään muovin tallessa ja mukana seuraavilla suunnistuskerroilla. Näin säästämme luontoa, joka on suunnistajien pääasiallinen harrasteympäristö! Lisäksi tarvitaan liikkumisen iloa ja intoa rastijahtiin!

MAASTOT:

Maastoina käytämme taajama-alueen puisto- ja korttelialueita sekä lähellä keskustaa sijaitsevia pururata- tai kangasmaastoja. Matka keskustasta Tiistairastien lähtöpaikalle on aina alle 10 km. TERVETULOA RASTEILLE!