Talkoot ja maksettavat korvaukset

Talkoovelvoite koskee kaikkia niitä hiihtäjiä, jotka kilpailevat Kuusamon ulkopuolella ja osallistuvat seuran leireille ja harjoituksiin. Talkootuotoilla katetaan kilpailutoiminnan, leirien, tilavuokrien ja varusteiden ym. kuluja. Hiihtojaoston kilpailutoiminta katetaan talkootyöllä lähes kokonaan, joten talkoovelvoitteet ovat seuraavat:

  • alle 12-vuotiaat: 15 tuntia/urheilija

  • 13-16-vuotiaat: 30 tuntia/urheilija

  • 17 v - yleinen sarja: 40 tuntia/urheilija

  • veteraanit: 30 tuntia/urheilija

 

Mikäli urheilija/taustahenkilöt eivät osallistu talkoisiin, he hoitavat osallistumismaksut ja kaikki kilpailukulunsa itse. Talkoovelvoitteella ei voi korvata seuran jäsenmaksua. Talkootöitä on mahdollisuus tehdä seuran omissa hiihtokilpailuissa esim. Ruka Nordic ja FIS Rukan Talvikisat, näistä kilpailuista talkootuotto menee suoraan jaostolle. Muut hiihtokilpailut sekä muut talkoot, joita seura ottaa vastaan esim. yrityksiltä katsotaan tuottavuuden mukaan. Talkoista ilmoitetaan puhelimitse, tekstiviestillä, sähköpostilla tai seuran nettisivuilla.

 

Edellä mainitulla talkoovelvoitteella pyrimme tasapuolisuuteen kaikkia jäseniä kohtaan. Seuran valmentajalle tai ohjaajalle yhteisten harjoitusten vetäminen luetaan talkootunneiksi, jos siitä ei saa muuta korvausta. Talkoot kirjataan talkoiden seurantalomakkeeseen, joka palautetaan huhtikuun loppuun mennessä hiihtojaoston puheenjohtajalle.

 

 

 

Maksettavat korvaukset

Korvausten maksamisen perusteena on, että henkilö on maksanut seuran jäsenmaksun ja hoitanut talkoovelvoitteensa. Tällöin hiihtojaosto maksaa urheilijoiden osallistumismaksut hiihtokilpailuihin, enintään 30€/kisa ja lisäksi jokaiselle hiihtäjälle kilpailukulukorvausta yhteensä 150 euroa hiihtokauden aikana. Urheilija voi käyttää kulukorvauksen Suomen Cup kisojen, SM-, HS- ja PM-kisamatkakuluihin (0,10€/km, lisäksi 0,05€/kilpahiihtäjä, enintään Verohallinnon vapaan kilometrikorvauksen verran, 2020: 0,43€/km), majoituskuluihin tai voitelupalvelukuluihin tositteita vastaan. Korvausta ei makseta erikseen voiteluautosta eikä voitelupaikasta. Hiihtojaosto ei myöskään korvaa nimetyn huoltajan/voitelijan kuluja.

 

Urheilija laskuttaa kulukorvauksia yhdellä laskulla maksimissaan 150€, liitteenä tositteet, sen jälkeen kun talkoiden seurantalomake on palautettuna. Junioriurheilijan kohdalla edun voi tarvittaessa käyttää myös hänen huoltajansa.

 

Kauden päättyessä tarkistetaan kulut osallistumismaksujen suhteen. Ellei talkoovelvoitetta ole tehtynä, kauden osallistumismaksut laskutetaan.

 

KORONASTA AIHEUTUVAT KUSTANNUKSET

Urheilijalle ja yhdelle hänen huoltajalleen maksetaan kilpailuun osallistumista edellyttävät koronatestit, aikuisten ja nuorten SM-hiihto- ja ampumahiihtokilpailuissa sekä Hopeasomman loppukilpailussa.