SusiTiimi

Nopeusvoima harjoittelua Rukan leirillä
"Nämäkö muka rullasukset"
Kuntopiiriä Rukan Salongin mökillä
Kesän leiri Saariselällä. Olli Ohtonen mukana aloituksessa.
Huoltoa Imatran SM-kisoissa 2016
SusiTiimi leirillä Kolilla 2015

 

SusiTiimi on Erä-Veikkojen hiihtojaoston alaisuuteen perustettu yleisessä sarjassa huipulle pyrkivien hiihtäjien joukkue. SusiTiimi perustettiin keväällä 2015 ja urheilijat Tiimiin valittiin edellisen talven menestyksen perusteella. Tiimiin kuuluu tällä hetkellä 3 nais- ja 7 mieshiihtäjää. Lisäksi Tiimin taustalla on 3 huoltajaa/valmentajaa. Tiimin "managerina" toimii Jukka Tahkola. 

Tiimin tavoitteena on osallistua Suomen Cupin viestihiihtoihin ja SM-viesteihin. Menestystavoite on kolmen vuoden kuluttua olla miehissä SM-viestissä 6 parhaan joukkossa ja naisissa 10 parhaan joukkossa. 5 vuoden kuluttua tavoitteena on mitali po. viesteissä. Henkilökohtaiset tavoitteet ovat jokaisella kovat mutta Tiimi on asettanut tavoitteeksi saada mies- ja naisurheilija maailman cupin kansalliseen ryhmään kotikisoihin Rukalle 5 vuoden aikajanalla.

Toinen Tiimin tavoite on nostaa Erä-Veikkojen hiihtäjien määrää ja tasoa korkeammaksi. Toivotaan, että menestyvä joukkue innostaa kuusamolaisia nuoria hiihdon pariin ja sieltä sitten löytyy myös huipulle pyrkiviä urheilijoita. 

SusiTiimi pitää kuluvana kesänä ja syksynä 6 leiriä. Yhteiset leirit tuovat lisää kovuutta harjoituksiin. Tiimi-hengen uskotaan myöskin lisäävän harjoittelu motivaatiota ja siten heijastuvan vauhtiin talven koitoksissa. Tiimiin valitaan joka kevät kauden päätyttyä seuran menestyneimmmät hiihtäjät ja näille Tiimi pyrkii järjestämään hyvät harjoitteluolosuhteet. 

Tiimin rahoitus on Tiimin omilla harteilla. Tiimi ei käytä hiihtojaoston rahoja vaan hankkii toimintaansa varten rahoituksen yhteistyö- ym. sopimusten kautta. Rahat käytetään leirikulujen kattamiseen sekä mahdollisesti välineiden ja varusteiden hankintaan.