Miehillä lupauksia antavaa vauhtia Vuokatin viestissä.

3.11.2019

 Vuokatti avasi jälleen, totutusti, Suomen cup kauden. Sunnuntaina hiihdetyssä 3x6km vapaan hiihtotavan viestissä miehet esittivät lupaavaa vauhtia. Sijoitus 12., joka on Vuokatin Suomen cup-historian paras sijoitus. Eikä 10. sijakaan jäänyt kuin 3 sek. päähän.

Niko avasi viestin rohkeasti. Toiselle kierrokselle lähdettäessä hän siirtyi vetämään porukkaa, joka oli jäämässä kärkiryhmän vauhdista. Muilla porukassa ei ollut kuitenkaan vetohaluja ja vaikka Niko ajoikin kärkiryhmän kiinni, ei hän jaksanut enää roikkua mukana, kun kärki lisäsi vauhtia. Niko hiihtikin viimeisen kierroksen ryhmän sisällä tuoden viestin hyvissä asemissa Teemulle. "Päätin varmistaa kohtuu sijoituksen, kun kärki karkasi. Nyt tuntuu kilpahiihdolta verrattuna vuoden takaiseen" Niko hymyili vaihdon jälkeen.

Teemu hiihti ryhmän mukana ensimmäisen kierroksen. Toiselle kierrokselle lähdettäessä ryhmä alkoi hajota ja takaakin tuli kovia ohittajia (mm. Iivo Niskanen). Teemu lähti rohkeasti ajamaan ryhmästä irronneita kiinni mutta ei ihan pysynyt viimeisellä kierroksella mukana: "En ihan saanut Juusolle sitä paikkaa, mistä haaveilin. Hyvä hiihto kuitenkin syksyn vaikeuksiin nähden," puhalteli Teemu maalissa.

Juuso "lähti kuin pyssystä" ajamaan edellä mennyttä ryhmää kiinni. Hän hiihtikin porukan kiinni ensimmäisen kierroksen aikana. Tässä ryhmässä oli sijat 10-15 tarjolla. Seuraava porukka oli reilun 20 sek. päässä, joten siihen ei rahkeet vielä riittäneet. "Passailin ekakiekan vauhtia ryhmässä ja tuntuikin hyvältä. Viimeiseen nousuun ajattelin ryykästä mutta ei se ihan niin mennyt. Menin keulaa nousun alla ja samassa joku astui sauvani päälle. En onneksi mennyt selälleen. Sitten ohittajat kavensivat uraa niin, että olin "pudota patjalta". Vielä kruunuksi, joku polkaisi sukseni päälle ja vauhti pysähtyi täysin. Siitä kun seisoviltani yritin kiihdyttää vauhtiin, meni voimat niin, ettei nousun päällä enää ollut jakoa. Pikkusen jäi hampaankoloon, mutta tämä on viestinhiihtoa. Tyytyväinen olen kuitenkin hiihtooni. Ekakiekan ylivauhdista palauduin hyvin."

Myöskin 2-joukkue suoriutui viestistä hyvin. Petteri avasi tavoilleen uskollisesti varmalla hiihdolla. "Lähtöpaikka oli niin takana, ettei sieltä meinannu millään päästä ohi. Pari kertaa yritin mutta kun liipalta siirtyi sivuun, ei suksi menny mihinkään. Toinen ja kolmas kierros olivat hyviä. Myöskin Lauri ja Erkka hiihtivät osuuksillaan hyvin. "Tyhjät oli jalat mutta sitä on ollut täällä liikkeellä...," mujuili Lauri. Myöskin Erkka oli pikakomennukseensa tyytyväinen. "Vähän meinasi kiirreellä tulla sotketuksi tekniikkaa, kun oli liippabaana. Tarkoitus oli avata kisakausi vasta joulukuussa, joten siihen nähden kohtuullinen suoritus," tuumaili Erkka.

Naisten joukkue hiihti sijalle 27. Mainittakoon, että Sonja Posio avasi yleisen sarjan arvokisansa hiihtämällä joukkueen ankkurina.

Lauantaina hiihdettiin vapaan sprintit. Niko Husu piti parasta vauhtia ollen aika-ajojen 26. Puolivälierässä hänellä ja Perttu Hyvärisellä oli "vähän ohjelmaa" ensimmäisen nousun alla, ja Nikon vauhti pysähtyi. "Ei ne jääneet oottelemaan...." Niko tuumi maalissa hyvän tuulisena.