Juuso Tossavaiselle SM Kultaa, M20 (P) 10 km

5.1.2018

Juuso Tossavainen, Suomen mestari, M20, 10 km(P), Iisalmi 5.1.2018.

Juuso Tossavainen voitti kultaa M20 sarjan, perinteisellä 10 km:lla, Nuorten SM Hiihdoissa Iisalmessa.

Juuso hiihti talven kovimman suorituksensa "väärällä matkalla ja -tyylillä", kuten mies itse asian ilmaisi. "Oli kyllä helppoa menoa koko matkan. Sukset toimivat loistavasti, siitä iso kiitos huoltotiimille, ja kun kroppakin pelasi, eihän se ollut kuin lyödä vain. Lähdin kisan viimeisenä hiihtäjänä matkaan, joten tiedossa oli kokoajan, miten menee. Kyllähän se "helpotti oloa", kun kuuli, että keulassa taistellaan, eikä tosi pahaa oloa sitten tullutkaan koko  matkalla. Ei ollut ennakkosuunnitelmissa tällä matkalla ihan noin hyvin menestyä mutta hyvä näin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavien päivien koitoksia. Eikä voi kieltää- voitto tuntuu tosi hyvältä!"

Näin Juuso kertoili puhelinhaastattelussa. Syksyllä ja alkutalvestakin oli pieniä vaikeuksia mutta valmentajansa kanssa tehdyt korjaussuunnitelmat näyttäisivät toimineen ja tulos on sitten tässä. Parhaimmat onnittelu Juusolle SusiTiimin ja koko seuraväen puolesta. Me taustahenkilötkin osaamme arvostaa saavutustasi, ei tämä niin "jokapäivästä herkkua" ,nämä SM-kultamitallit, seuralle ole.

Juha Nurmi sijoittui 17. samassa kilpailussa., häviten Juusolle 1,17 min. Juha valitteli hieman suksivalintaansa, joka "vähän kahnasi" mutta muuten hyvä hiihto.

Erä-Veikkojen naisista Elina Läspä oli N20 5 km:llä 18. ja Eveliina Korva 22. Naiset olivat vajaan 3 sek. sisällä toisistaan. Mainittakoon vielä, että naisten sarjan voitti Anita Korva, joten Korva-Tossavainen pariskunnalle tuplamestaruus.

Tuloksiin tästä linkistä